GMAT Past Questions in PDF Format

Now hear this: before taking any examination, you must prepare to the greatest extent possible in order to achieve the desired results. This is why it’s critical to know the answer to the previous question. If you want to use and prepare effectively for the Scholarship tests, you’ll need a copy of GMAT Past Questions in PDF Format. We will explain what it is all about, how it is patterned to meet your needs, and the quickest and most convenient way to obtain or download it. Pounds to Naira

What is GMAT Past Questions in PDF Format

Let us begin by explaining what this past question and answer is all about. GMAT Past Questions in PDF Format the compilation of all the Questions that have been given to GMAT Scholarship applicants to answer as a means of qualifying them for the employment and the past question and answer is presented in pdf format.

We believe that our past question is simple, portable, and affordable such that every applicant can get it or download it as long as they have access to the smartphone.  GMAT Past Questions And Answer in PDF Format

Many applicants who were privileged to get our past question; last year attested to the fact that the past question was helpful to them. We are very sure it is going to help you as well. When you get this past question it will just devote quality time to study it you will score higher than you expected in the examination and give you an edge over them. Pounds to Naira

With the proper use of our original GMAT Past Questions in PDF Format, you will definitely pass the recruitment examination and come out with flying colors smiling. This past question comes to you through your email address or Whatsapp once you make payments to purchase it. The downloadable format is going to be in softcopy, you can either choose to download it and read with your android phone or laptop and at your own convenience – wherever and whenever. Jamb Result

How is GMAT Past Questions in PDF Format Patterned

Normally, the GMAT Past Questions in PDF Format is in a multiple-choice question pattern. It comprises questions from different spheres of academics such as mathematics, Physics English language which is basic, political, current affairs. If you need to know the type of math question likely to be asked during the exams, then get the GMAT Past Questions in PDF Format.

We have made it very easy for you. we bring all the questions for many years and put them together but we indicate the specific years of their occurrence. We provide the correct answers in order to save your time. All you need to do is to devote quality time to study the GMAT Past Questions in PDF Format and watch yourself score higher than you expected in the examination. Waec Result

Why You Need A Copy of GMAT Past Questions in PDF Format Download

There are several reasons why you will need to download/get this past question. But for the purpose of clarity, we will explain a few. You need this past question for the following reasons;

It will also expose you to the questions that have been asked years back as most of those questions and answers get repeated every year while some will just be rephrased. So if you don’t have a copy of this past question, then you are losing out.

  1. It, however, provides useful information about the types of questions to expect and helps you prevent unpleasant surprises.
  2. You will be able to detect and answer repeated questions quickly and easily.
  3. You will be able to find out the number of questions you will see in the exams.

GMAT Past Questions in PDF Sample

In other to know that we are giving out the original GMAT Past Questions in PDF Format, we have decided to give you some free samples as proof of what we said earlier. Jamb Result

GMAT Sample Questions And Answers

Question 1: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 2: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 3: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: 1

Question 4: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Answer: 2

Question 5: An accurate clock shows 8 o’clock in the morning. Through how may degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o’clock in the afternoon?

  1. 144º
  2. 150º
  3. 168º
  4. 180º

Answer: 4

START: Quantitative Aptitude Quiz

Question 6: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 yearswhat is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

GMAT Sample Papers PDF Download- Free

GMAT Sample Questions Download
GMAT Quantitative Sample
Questions with solutions
Download
GMAT Verbal Sample
Questions with answers
Download
GMAT English Sample Questions Download
GMAT Reasoning Sample Questions Download
GMAT Analytical Writing Assessment Download

Question 7: In order to obtain an income of Rs. 650 from 10% stock at Rs. 96, one must make an investment of:

  1. 3100
  2. 6240
  3. 6500
  4. 9600

Answer: 2

Question 8: In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

  1. 18 m
  2. 20 m
  3. 27 m
  4. 9 m

Answer: 2

Question 9: A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:

  1. 6 hours
  2. 10 hours
  3. 15 hours
  4. 30 hours

Answer: 3

Question 10: In what ratio must a grocer mix two varieties of pulses costing Rs. 15 and Rs. 20 per kg respectively so as to get a mixture worth Rs. 16.50 kg?

  1. 3 : 7
  2. 5 : 7
  3. 7 : 3
  4. 7 : 5

Answer: 3

Check Complete Details

GMAT Exam Registration GMAT Syllabus
GMAT Exam Fees In India Best GMAT Preparation Books
GMAT Preparation Tips  GMAT Eligibility Criteria

Question 11: If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

  1. 35
  2. 36
  3. 45
  4. 54

Answer: 4

Question 12: Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:

  1. 9
  2. 11
  3. 13
  4. 15

Answer: 4

Question 13: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?

  1. 3
  2. 4
  3. 9
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 2

Question 14: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

  1. 4
  2. 8
  3. 16
  4. None of these

Answer: 2

Question 15: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

  1. 18
  2. 24
  3. 42
  4. 81

Answer: 2

START: Logical Reasoning Online Quiz

Question 16: The product of two numbers is 9375 and the quotient, when the larger one is divided by the smaller, is 15. The sum of the numbers is:

  1. 380
  2. 395
  3. 400
  4. 425

Answer: 3

Question 17: The product of two numbers is 120 and the sum of their squares is 289. The sum of the number is:

  1. 20
  2. 23
  3. 169
  4. None of these

Answer: 2

Question 18: A number consists of 3 digits whose sum is 10. The middle digit is equal to the sum of the other two and the number will be increased by 99 if its digits are reversed. The number is:

  1. 145
  2. 253
  3. 370
  4. 352

Answer: 2

Question 19: The sum of two number is 25 and their difference is 13. Find their product.

  1. 104
  2. 114
  3. 315
  4. 325

Answer: 2

Question 20: What is the sum of two consecutive even numbers, the difference of whose squares is 84?

  1. 34
  2. 38
  3. 42
  4. 46

Answer: 3

How to Buy

Click here to get it.

Delivery Assurance

How are you sure we will deliver the past question to you after payment.

Our services are based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

For us (ExamsGuru Team), we have been in business since 2012 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead, all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from the source. So, your money is in the right hand and we promise to deliver it once we confirm your payment.

Each year, thousands of students gain admission into their schools of choice with the help of our past questions and answers.

7 Tips to Prepare for GMAT Exams

  1. Don’t make reading your hobby: A lot of people put reading as a hobby in their CV, they might be right because they have finished schooling. But “You” are still schooling, so reading should be in top priority and not as a hobby. Read far and wide to enhance your level of aptitude
  2. Get Exams Preparation Materials: These involve textbooks, dictionaries, GMAT Past Questions in PDF Format, mock questions, and others. These materials will enhance your mastering of the scope of the exams you are expecting.
  3. Attend Extramural Classes: Register and attend extramural classes at your location. This class will not only help you refresh your memory but will boast your classroom understanding and discoveries of new knowledge.
  4. Sleep when you feel like: When you are preparing for any exams, sleeping is very important because it helps in the consolidation of memory. Caution: Only sleep when you feel like it and don’t oversleep.
  5. Make sure you are healthy: Sickness can cause excessive feelings of tiredness and fatigue and will not allow you to concentrate on reading. If you are feeling as if you are not well, report to your parent, a nurse or a doctor. Make sure you are well.
  6. Eat when you feel like: During the exam preparation period, you are advised not to overeat, so as to avoid sleep. You need to eat little and light food whenever you feel like eating. Eat more of fruits, drink milk and glucose. This will help you to enhance retention.
  7. Reduce your time in social media: Some people live their entire life on Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger chat. This is so bad and catastrophic if you are preparing for exams. Try and reduce your time spending on social media during this time. Maybe after the exams, you can go back and sleep in it.

If you like these tips, consider sharing them with your friends and relatives. Do you have a question or comments? Put it on the comment form below. We will be pleased to hear from you and help you to score as high as possible.

We wish you good luck!